Într-o lume în continuă schimbare, cum se vor adapta casa, școala, comunitatea sau locul de muncă dacă abordările învechite continuă să determine modul în care tinerii cresc; modul în care demonstrează leadership; și cum urmăresc soluții la problemele din jurul lor?

CUM?

Prin asigurarea faptului că fiecare copil deține empatia față de schimbare, oferim o abilitate fundamentală pentru tineri. Acest lucru asigură că, pe măsură ce cresc, identifică problemele de care sunt pasionați în comunitățile lor (empatie) proiectează soluții pentru ei (leadership) și construiesc echipe cu care să lucreze (munca în echipă), construiesc rezistență și motivație intrinsecă (antreprenoriat) pentru a continua să creeze Schimbarea pozitivă în societate.

Instituțiile, liderii și factorii de influență din diverse domenii joacă, de asemenea, un rol cheie în susținerea și crearea de medii favorabile tinerilor care să fie și să practice practicile de schimbare, de aceea un factor important în efortul nostru de a ne asigura că tânărul din Africa de Est se autoidentifică și el ca un ca practică Empatia pentru binele tuturor.

Ce se întâmplă dacă organizațiile și instituțiile actuale - care sunt menite să prețuiască tinerii - continuă să implice noi talente și să recruteze studenți pe baza criteriilor de status quo, în afara sincronizării cu lumea noastră actuală a schimbărilor constante?

La Ashoka, știm că pentru ca tinerii să reușească în această lume a schimbării, trebuie să aibă experiențe pentru a practica empatia, a conduce în mod colaborativ și a se organiza într-o cultură în care practică experiența unei „echipă în echipe” pentru a actualiza soluții creative la provocările din jurul lor .

 


CUM LUCRĂM?

 • Programele și strategiile Youth Years asigură faptul că tinerii de astăzi - și ecosistemul de tineret care îi susține - sunt pregătiți și echipați pentru a conduce și a prospera în noul joc. Mai jos este un instantaneu al unora dintre diversele noastre oferte de programe pe care le creăm împreună cu școli / educatori, tineri, universități, părinți și companii:
   
 • Ashoka Young Changemakers: liderul programului Ashoka Young Africa de Est lucrează cu Ashoka Fellows și parteneri din Africa de Est pentru a căuta și selecta tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care au lansat proiecte care au un beneficiu social, un sentiment puternic al tuturor. Viziunea Changemaker și sunt influenți activi de la egal la egal, inspirând și conducând revoluția changemaker.
   
 • Copiii tăi: lucrează cu corporații pentru a încuraja sprijinul angajaților / părinților oferit copiilor lor care devin factori de schimbare. În același timp, această inițiativă ajută la construirea unei culturi de schimbare în cadrul acestor corporații. Programul Your Kids poate fi utilizat și cde profesori pentru a-și ajuta elevii să devină factori de schimbare sau cu alte organizații din sectorul de cetățeni pentru a ajuta organizațiile lor să susțină tinerii în a devini factori de schimbare.
   
 • LeadYoung: Ce se întâmplă dacă fiecare tânăr știe că are puterea de a crea schimbări spre binele tuturor, oriunde s-ar afla - în școala lor, în cartierul lor, în orașul lor etc? Răspunsul? Soluțiile ar depăși problemele. Comunitățile noastre ar fi mai corecte, mai drepte, mai fericite și mai sănătoase. Al nostru ar fi o lume în care cu toții suntem Changemakeri. Ashoka a dezvoltat o serie de povești LeadYoung despre tineri care schimbă lumea și adulți de succes care și-au început activitatea în adolescență. Prin această experiență LeadYoung, și-au găsit puterea pentru a continua activitățile de care sunt pasionați pentru a rezolva probleme.
   
 • Învățare de la egal la egal și îndemnarea tinerilor de a fi agenți ai schimbării prin intermediul societăților noastre de changemakeri sau a persoanelor care fac parte din Consiliul nostru consultativ pentru tineret.

 


MĂSURILE NOASTRE DE IMPACT ...

Impactul pentru schimbarea tinerilor nu este determinat doar de un proiect de inovare socială sau de o singură poveste. Definește ambițios impactul succesului ca schimbări de mentalitate la o scară în care se schimbă comportamentele sociale. Teoria noastră despre schimbarea tinerilor este ghidată de faptul dacă un tânăr în mod individual, la nivelul întregii școli sau la altă comunitate de tineret știe sau nu că este un factor de schimbare. Acest lucru este necesar pentru a merge în direcția viziunii Ashoka în care „Cu toții suntem un agent al schimbării”.

 1. Ce proporție dintre copiii de 12 ani sau cei de 15 ani știu că sunt factori de schimbare?
 2. Ce procente din părțile interesate dintr-o școală (sau o altă comunitate de tineri) știu că au o comunitate de succes sau nu, în funcție de faptul dacă le este insuflată ideea că fiecare este un agent al schimbării? 

Elly Savatia: Mobilizing young changemakers through the SDGs in Kenya and Nigeria 

By spreading knowledge of the SDGs Goals to young people, Elly and his team are equipping his generation with the mindset and skills to implement each goal for the good of all.
Read more

Ashoka a fost ca o lumină care a strălucit și mi-a luminat drumul în viață. Știam că am o pasiune pentru a oferi înapoi societății și, în același timp, antreprenoriatului, dar niciodată, într-un milion de ani, nu am crezut că lucrurile vor evulua în maniera aceasta. Prin Ashoka am învățat...

Jeanne Serre, 16Yrs
Tânără agentă a schimbării
Jeanne Serre Young Changemaker Kenya