De ce antreprenorii sociali de top sunt esențiali în zilele noastre?

Într-o lume care se definește prin schimbare, succesul apare atunci când toți au un rol activ în schimbare. Antreprenorii sociali trasează noi itinerarii care permit oamenilor să se dezvolte în acest nou mediu, în timp ce oferă noi soluții și aduc modele de inovație care exemplifică cum. 

Ashoka organizează cea mai mare și puternică rețea de antreprenori sociali din lume prin căutarea și selectarea constantă a antreprenorilor sociali de top ai lumii: Ashoka Fellows. Ashoka a pus bazele domeniului antreprenoriatului social acum mai bine de 35 de ani, iar astăzi continuă să construiască cea mai vastă rețea globală de antreprenori sociali de top.

Ashoka Fellow-șii dezvoltă idei noi care transformă sistemele societății—oferind beneficii tuturor și îmbunătățind viețile a milioane de persoane. Ashoka Fellow-șii sunt modele pentru lumea în care trăim astăzi.

Ashoka identifică modele care iau naștere de la Fellow-șii noștri- tipuri de soluții, strategii, domenii tematice etc.- care adesea indică zonele propice pentru schimbări majore. Aceste perspective ale Fellowship-ului nostru ghidează activitatea și investițiile Ashoka spre inițiative strategice care permit fiecărui cetățean să devină un factor în schimbare.

Programe existente

Venture: Selecting our Ashoka Fellows

Ashoka searches the world for leading social entrepreneurs through an intensive, human-centered process, selecting them into our global, trust-based fellowship of peers.
Read more

The Ashoka Fellowship

Ashoka Fellows are the world’s leading social entrepreneurs. They champion innovative new ideas that transform society’s systems, providing benefits for everyone and improving the lives of millions of people.
Read more

Am înființat Nafisika pentru a crea comunități mai sigure prin diminuarea recidivelor deținuților din închisori. Ne-am implicat timp de zece ani în sistemul penitenciar din Kenya.

 

Vickie Wambura
Fondatoare a fundației Nafisika. Ashoka Fellow din 2013
Vickie

Ashoka este diferită față de oricare altă organizație cu care am lucrat până acum. Într-un sens bun. Uită de ierarhii și arbori decizionali. Uită de limitări și fraze precum „nu am mai facut asta”.

Eric Dawson
Fondator Peace First. Ashoka Fellow din 2007​
download_2.jpeg