Hvem støtter norske sosiale entreprenører?

Hvem støtter norske sosiale entreprenører?

Lurer du på hvilke aktører som støtter norske sosiale entreprenører, hva slags selskaper de ser etter eller hvilke form for støtte de gir? Look no further! Her er en oversikt over norske støttespillere.

Reach for Change, Ashoka, SoCentral, Ferd Sosiale Entreprenører, Tøyen Unlimited og Kronprinsparets Fond står bak kartleggingen. Målet er å gi et raskt overblikk over hvilke selskapsformer de ulike aktørene støtter, hvilken form for støtte de tilbyr og hvor modne selskapene bør være for å kvalifisere til støtte.

Oversikten skal effektivisere kontakten mellom støttespillere og entreprenører. Vi ønsker at entreprenørene raskt skal kunne identifisere hvilke miljøer som kan matche deres profil og behov.  - Caroline Aurora Grevstad, Reach for Change.

 

Et felt i vekst
Prosjekteierne har alle lang erfaring i å jobbe med sosiale entreprenører og har sett hvor raskt dette feltet har utviklet seg de siste årene. Det stadige tilfanget av både entreprenører og støttespillere kan gjøre det utfordrende å få oversikt og manøvrere.

Vi har også jobbet med denne kartleggingen for å forstå oss selv bedre som felt. Oversikten vil kunne gi nyttig informasjon om hvilke innsatsområder mange støtter i dag og hvilke innsatsområder som per i dag ikke støttes, men som kanskje blir viktige fremover. I tillegg vil vi kunne se om feltet er mettet på enkelte områder. - Helga Øvsthus Tønder, Ashoka.

 

Skal videreutvikles

Foreløpig inneholder oversikten informasjon om de seks initiativtakerne, men målet er å skape en interaktivt oversikt der andre aktører i økosystemet kan fylle inn informasjon om seg selv. Oversikten publiseres på nettsiden til alle initiativtakerne sammen med lenken man kan klikke på for å legge inn informasjon.

De seks initiativtakerne som har samarbeidet om dette prosjektet jobber aktivt med sosiale entreprenører og har lang fartstid i feltet. Men, vi vet at det finnes flere aktive miljøer og aktører der ute som også bør være med i denne oversikten. Vi inviterer derfor også andre aktører til å fylle inn informasjon om seg og være med å videreutvikle prosjektet. - Astrid Laake Paaske, Ferd Sosiale Entreprenører.