Ashoka Scandinavia söker en praktikant under våren 2018

Story bubbles on world map
Source: Ashoka

 

PRAKTIK VÅRTERMIN 2018

Ashoka Scandinavia i samarbete med Raoul Wallenberg Academy söker en praktikant som kan koordinera lanseringen av Changemakers’ Yard under våren 2018


ARBETSBESKRVNING
Under din praktikperiod kommer du koordinera lanseringen av Changemaker’s Yard – en digital mötesplats för ungdomar i åldern 16 – 25 år som söker inspiration få stöttning i att driva sina samhällsförändrande idéer. Projektet är en gemensam satsning från Ashoka Scandinavia och Raoul Wallenberg Academy där du kommer ha en nyckelroll i att driva lanseringen med oss i vår.

KORT OM UPPDRAGET:
1. Projektkoordinera lansering av Changemaker’s Yard, planerad till april 2018 (inkl. ta fram idéer på innehåll för eventet, hitta samarbetspartners för eventet (sponsring, lokal etc), PR-arbete (pressmeddelande, kampanj, undersökning, sociala medier) samt hålla i budget i nära samråd med handledare.

2. Kommunicera och aktivera målgrupp inför, under och efter lansering. Aktivera samarbetspartners som når målgruppen, vara med och skapa innehåll som engagerar på sidan och i sociala medier, stötta rekrytering av deltagare till programmet

DIN PROFIL:
Vi söker dig som trivs i en entreprenörsanda, du vill vara med och skapa något nytt, är en orädd, positiv och noggrann projektkoordinator som fungerar som bäst när du får stort eget ansvar och handlingsfrihet. Du är social och självgående och den som tycker om att ligga steget före i planering och koordinering, samtidigt som du är bra på att lokalisera behov och skapa en lösning oavsett innehåll på arbetsuppgiften vilket gör dig prestigelös.

VAD VI ERBJUDER DIG: 
• Vara med och starta upp Ashokas och Raoul Wallenberg Academys gemensamma satsning för unga changemakers, Changemaker’s Yard, utvecklad ihop med tjänstedesignbyrån Antrop och webbbyrån Camelonta


• Att arbeta nära Ashoka, världens största och första organisations för socialt entreprenörskap och lära dig mer om socialt entreprenörskap och social innovation. Ashoka var förra året rankad som en av världens 10 mest inflytelserika NGO:s av NGO Advisor.

• Att ingå i ett litet, hög-motiverat team som jobbar för att förverkliga Ashokas och Raoul Wallenberg Academys vision

• Att arbeta i en värdestyrd miljö, få mycket eget ansvar, utvecklas och bidra till ett samhälle där fler har verktygen att  initiera  och  driva  samhällsförändring och  sina idéer.

• Kontorsplats på Norrsken House – Europas största co-working space för sociala entreprenörer


OM ASHOKA:
Ashoka är ett globalt nätverk för världens ledande sociala entreprenörer - individer med nya idéer som systematiskt löser några av vår tids största utmaningar och använder sig av affärsmässiga metoder och entreprenöriellt driv för att nå nationell, regional eller global impact. I över 30 år har vi identifierat, stöttat och nätverkat med över 3300 sociala entreprenörer i över 85 länder för att lösa systemfel inom utbildning, hälsovård, social inkludering, ekonomisk utveckling, miljö och mer. Ashokas vision är därför en värld där alla kan och vill skapa skillnad – en Everyone a Changemaker World. En värld som svarar snabbt och effektivt på samhällsutmaningar och där varje individ har frihet, självförtroende och stöd att ta ansvar för sig själva, andra och i förlängningen kunna bidra till att lösa samhällsutmaningar.

OM RAOUL WALLENBERG ACADEMY: 
Raoul Wallenberg Academy agerar i Raoul Wallenbergs anda genom att stödja unga att hitta modet att göra skillnad. Det gör vi genom att erbjuda verktyg, utbildningar och långsiktiga skolmetoder. Akademin grundades år 2001 av bland andra Raoul Wallenbergs syster Nina Lagergren och fram till hösten 2012 drevs akademin på ideell basis.

 

 

Tjänsten är en praktikplats som startar i början av 2018. Vi ser gärna att den utgör en del av din utbildning och är CSN-berättigad och att du kan börja i månadsskiftet januari/februari. Du ansöker genom att skicka ditt CV och några rader om varför du vill göra denna praktik och vad du hoppas kunna bidra med till Emma Lindgren; [email protected] och Johanna Westin; [email protected]